Tájékoztatjuk kedves partnereinket, hogy elérhető cégünk 2023-as őszi katalógusa. Katalógus megtekintése

Az algamentes falak titka

Wine
Wine
Product


A falialga és a penész főleg az őszi és a tavaszi időszakban jelenik meg, először kisebb-nagyobb világoszöld foltok formájában, később pedig állandósult, kiterjedt és jól látható, esztétikai szempontból elfogadhatatlan, sötétszürke színű foltokká alakul.

Az épületek homlokzatain az elmúlt években megjelenő, évről-évre egyre nagyobb számban jelentkező algásodás okainak hátterében elsősorban térsé- günk klimatikus viszonyainak változásai húzódnak, mivel a környezeti feltételek kedvezően hatottak a különböző alga- fajták elszaporodására. Legtöbbször nem gyártási és kivitelezési okok ve- zetnek az algásodáshoz, hanem utólag alakul ki a felületen.

KÖRNYEZETI TÉNYEZŐK

Elsősorban ködös völgyek, vizenyős, vízparti területek érintettek, de ahol a csapadékos napok száma kellőkép- pen megnövekszik, ott a szél az ún. csapóeső kialakulását segítve akár eresszel, előtetővel védett homlokza- tokat is kellő nedvességgel láthat el. Általános tény, hogy egy adott épület legkedvezőtlenebb tájolású északi vagy azzal szomszédos két homlokzatán kezdődik az algásodási jelenség, ami azután átterjedhet más épületrészekre is. Szívesen felüti a fejét szomszédos épületek takarásában, illetve a fal melletti növényzet vagy a ház mögötti összefüggő erdőterület is kockázatot jelent. Mivel a környezeti hatásokra csak kis mértékben van befolyásunk, így a már kialakult algásodást kell idő- szakosan megszüntetnünk, és lehető- ségeink szerint késleltetnünk az algák újabb megtelepedését.

SZABADULJ MEG TŐLE, MINDÖSSZE KÉT LÉPÉSBEN!

A hosszabb, de időben behatárolha- tó aktív védelem eléréséhez, először mosd le a felületet Peakston SILVER COAT WR fallemosóval, majd hagyd megszáradni azt! A megtisztított és száraz felületet vond be algásodás, és gombásodás kialakulását késleltető biocid hatóanyaggal ellátott, vízleper- gető hatású Peakston SILVER COAT RS impregnálóval! Ennyi az egész!

A HOMLOKZATI ALGA RÉMÁLMA

A SILVERCOAT WR fallemosó, falazó- anyag konzerváló oldat, mely alkalmas homlokzatok és beltéri falfelületek alga- és gombafertőzésének meg- akadályozására. A termék ideiglenes védelmet biztosít, ezért a hosszú távú megoldás érdekében penész gátló hatású festékkel kell átkenni a felületet. Alkalmas kültéri algás, mohás műkőtár- gyak és falfelületek kezelésére is.

A MEGELŐZÉS NAGYÁGYÚJA

SILVER COAT RS impregnáló, hidrofóbizálja és impregnálja a homlokzati falfelületeket, a beton, vakolt vagy látszó-tégla falazatokat, természetes- és műkő felületeket. Védi a felü- letetet a só kivirágzástól és megvédi a fagy károsító hatásától. Alkalmazásával hatékonyan védekezhetünk a felületi alga- és gombaképződés ellen (a felület Peakston SILVER COAT WR fallemosóval történő kezelése után).

A VAKOLATOK KORONÁZATLAN KIRÁLYA

A SUPREMIX termékcsalád tagjai, akril es szilikon kötőanyagú, algásodás és gombásodás elleni védelemmel ellátott színes, környezetbarát vakolatalapozók és homlokzati vakolatok, melyek külső és belső falfelületekre egyaránt alkalmazhatóak!

OKOS MEGOLDÁS, POLIHISZTOROK SZÁMÁRA

Az algásodás elleni leghatékonyabb védelmet – a megfelelően kiválasztott homlokzati bevo- nat mellett – a megelőzés jelenti, azaz igyekezzünk minél többet kiszűrni a fent említett rizi- kófaktorokból. Amennyiben a felületen már elkezdődött az algaképződés, úgy azt tisztítással lehet kezelni. Ez történhet algaölő vegyszerrel, magas nyomású mosóval, vagy más mecha- nikai tisztítással (pl. kefével) úgy, hogy az alapfelület ne sérüljön! Erős szennyeződés esetén a homlokzat száradását követően egy ismételt átmosás után, az algaölő-fertőtlenítőszert hagyni kell a felületbe száradni, majd a felületet alapozás után SILVER COAT SZILIKONBÁ- ZISÚ KÜLTÉRI FALFESTÉKKEL átfesteni.

PEAKSTON KFT. 2336 Dunavarsány,
51-es főút 2090 hrsz.
+36 24 814 700
Termékrendelés
megrendeles@peakston.hu
Email
peakston@peakston.hu
© 2024 Peakston. All Rights Reserved